Almere mijn Thuis

In 2018 heeft Suburbia in de Buurt gewerkt aan Almere mijn Thuis. Iedereen die heeft meegewerkt aan dit luik is niet in Almere geboren, maar later naar Almere verhuisd. De voorstelling ging over hoe het is om een thuis achter te laten en een nieuw ’thuis’ te creëren. Wat betekent ‘je ergens thuis voelen’ en wat is daar voor nodig? De verhalen die als inspiratiebron hebben gediend hebben we in buurthuizen tijdens koffieochtenden verzameld, maar ook op straat in de Reizende Woonkamer, tijdens interviewmomenten in de bibliotheek en soms ook bij de mensen thuis. De verhalen zijn op verschillende manieren gedeeld; bij het verzamelen, tijdens het repetitieproces, in de voorstelling en ze zijn ook te lezen op deze site.

Met een diverse spelersgroep van 10 Almeerders hebben we de voorstelling gespeeld. De jongste speler was 22 jaar oud, de oudste 74 jaar. En de langst wonende woont al 40 jaar in Almere en degene die er het kortste woont nog maar een jaar. In elk stadsdeel van Almere hebben we met onze spelers de voorstelling gespeeld. In de Glasbak in Almere Stad, op locatie tijdens een festival in Almere Poort, tijdens een buurtfestival in Almere Buiten, in het buurtcentrum in Almere Haven. En tenslotte ook nog in de theaterzaal in het culturele verzamelgebouw de Voetnoot, waar we kantoor houden, zeg maar ons thuis in Almere Stad.

Speeldata

Almere mijn Thuis heeft gespeeld op

VRIJDAG 8 JUNI 2018

20:00 uur
De Glasbak, Almere Stad

ZATERDAG 9 JUNI 2018

20:00 uur
De Glasbak, Almere Stad

ZATERDAG 16 JUNI 2018

13:00 uur & 15:00 uur
Festival Poort Sociaal,
Almere Poort

ZATERDAG 23 JUNI 2018

13:00 uur & 15:00 uur
Buurtfestival het Forum,
Almere Buiten

ZATERDAG 30 JUNI 2018

15:00 uur & 20:00 uur
Buurtcentrum Corrosia,
Almere Haven

VRIJDAG 28 SEPTEMBER 2018

20:00 uur
De Voetnoot, Almere Stad

SPEL

Faith Askari, Gerda van Hekken, Joke Huisman, Daniela Jansen-Sebkova, Nadia Kistemaker, Jessica Lameree, Heidi Markus, Naomi Namutebi, Mary-Jane Sahanaja en Netty Veltman

Sfeerimpressie Almere mijn Thuis