Almere mijn toekomst

In 2020 was het idee om drie jaar Suburbia in de Buurt af te sluiten met Almere mijn Toekomst. Echter toen we dit idee bedachten, met een grote afsluiting in de Kunstlinie, konden we niet vermoeden dat in het jaar 2020 alles anders zou lopen.

Halverwege maart 2020 stonden er mooie ontmoetingen op de agenda. We hadden goede plekken uitgezocht om met veel Almeerders te praten over Almere, de toekomst en alles daartussenin. Het leek ons een goed idee om dit aan tafeltjes van 70 centimeter breed te doen. Dat voelde als een mooie afstand, intiem genoeg om elkaar echt te horen en te zien.

En toen corona. Net als iedereen moesten we schakelen en onze creativiteit hervinden. Eerst met online meetings, zo konden we toch nog mensen ontmoeten en verhalen verzamelen. Gelukkig kon er in de zomer meer en hebben we rondgetrokken met een picknickkleed. Op die manier hebben we veel mooie mensen gesproken.

Maar een theatervoorstelling maken betekent mensen in groepen bijeenbrengen, eerst voor de repetities en later voor publiek. En daar was helaas nog geen ruimte voor. Een voorstelling maken kon niet, maar de verhalen zijn er wel. Dus toen bedachten we; als we niet in de Kunstlinie kunnen spelen, dan willen we erop!

En zo komt drie jaar Suburbia in de Buurt uiteindelijk samen in Mijn Almere. Met portretten van fotograaf Mona Alikhah en QR-codes die zodra je die scant het verhaal of een fragment uit de voorstelling laten zien. Maar liefst 29 portretten waren op de Kunstlinie te zien, van 17 april tot 1 juli 2021.

Van de 29 portretten die er hingen zijn er 13 Almeerders die we hebben gesproken over de toekomst. Onze dank gaat uit naar: Rosalie, Marjolein, Giacomo, Vesna, Hasan, Mirjam, Dew, Mark, Willy, Samar, Gert-Jan, Corinne en Margo.

De overige portretten van Mijn Almere komen uit eerdere jaren.