Team

Er wordt met veel enthousiasme aan ROOTS van Suburbia in de Buurt gewerkt door:

Team_Linda Bosch_foto Mona Alikhah

LINDA BOSCH – THEATERMAKER

Linda studeerde in 2014 af als theaterdocent en maker aan de Academie voor Theater en Dans. Sindsdien maakt ze voorstellingen, geeft ze les en is ze al vier jaar artistiek verantwoordelijk voor Suburbia in de Buurt. Het maker- en docentschap zijn voor Linda onlosmakelijk met elkaar verbonden. Haar inspiratie bestaat uit artistieke bronnen en de verhalen van de mensen met wie ze werkt. Zo ontstaat er altijd een voorstelling die met geen andere mensen gemaakt had kunnen worden. Het gaat om de kern van de mens. Linda kwam als nieuwkomer naar Almere en vertegenwoordigt daarmee de Almeerder die nog niet lang in de stad is geworteld, zij kijkt nog met nieuwe ogen naar de stad, maar heeft de stad al wel omarmd.

Team_Mona Alikhah_foto Mona Alikhah

MONA ALIKHAH – FOTOGRAAF

De Almeerse fotograaf Mona Alikhah maakt de portretten voor de installatie ROOTS. Mona Alikhah is geboren in 1973 in Bushehr, een 2000 jaar oude havenstad in Iran. Net als de meeste Almeerders is ze nu in deze stad geworteld. In haar werk zoekt ze naar de verborgen waarheid, naar de verborgen gevoelens, verlangens en ervaringen van de mens. Het zijn juist deze roots, deze verhalen die een mens bijzonder maken. Daarmee is Mona Alikhah de ideale fotograaf voor dit project. Inmiddels heeft ze haar plek in Almere gevonden. Met haar portretten exposeert ze momenteel nationaal en internationaal. De portretten die voor eerder werk van Suburbia in de Buurt zijn gemaakt, werden ook door Mona gefotografeerd.

Team_ Daniel Ament_foto Mona Alikhah

DANIEL AMENT – VORMGEVER

Daniël heeft een enorme staat van dienst binnen de theaterwereld en museumwereld. Verantwoordelijk als scenograaf voor diverse voorstellingen van Jakop Ahlbom tot aan Claudia de Breij. Maar ook ontwerp en begeleiding van tentoonstellingen voor ondermeer Naturalis, dat een prijs heeft gekregen als European Museum of the Year 2021. Een vertaling maken waarin theater en kunstwerken samenkomen is voor hem geen probleem. En dat is fijn voor Suburbia in de Buurt, want hij geeft de installatie ROOTS vorm.

Team_Tessa Haan_foto Mona Alikhah

TESSA HAAN – PROJECTLEIDER
Tessa is een Almeerder in hart en nieren en bijna net zo oud als de stad. Na haar studie kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit is ze in het culturele veld in Almere gaan werken. Dat doet ze inmiddels al jaren en de kans is groot dat je al een iets bezocht hebt wat ze heeft georganiseerd of een instelling kent waar ze wel eens voor werkt. Met veel plezier werkt ze ook als projectleider voor Suburbia in de Buurt. Als Almeerder betrokken zijn bij een project over de eigen stad is een feestje voor Tessa. Ze kan haar bestaande netwerk hiervoor inzetten, maar ontdekt ook elke dag weer nieuwe dingen over Almere en haar inwoners.

Team_Claartje Auf dem Brinke_foto Mona Alikhah

CLAARTJE AUF DEM BRINKE – PRODUCTIE EN RESEARCH

Claartje zoekt en vindt gelukkig veel fantastische Almeerders die mee willen werken aan ROOTS. Ze plant ook nog eens alle interviews en fotografiemomenten in.

Team_Timo Lourens_foto Mona Alikhah

TIMO LOURENS – STAGE REGIE-ASSISTENT

Timo loopt stage als regie-assistent en voert mooie gesprekken met Almeerders. Hij vertaalt dit naar mooie quotes en verhalen. Naast zijn stage bij Suburbia in de Buurt maakt hij op dit moment ook zijn eindvoorstelling voor zijn opleiding aan ArtEZ.