Roots

Suburbia in de Buurt wortelt op de Floriade met ROOTS

Suburbia in de Buurt gaat tijdens de Floriade Expo 2022 het verhaal van de Almeerder vertellen die zich in deze stad wortelt. Het verhaal van de mens die op deze plek woont, want deze mensen maken deze stad.

Almere heeft geen lange historische oorsprong, maar kent wel vele nieuwe gebouwen, vele eerste keren en verhalen van mensen die hier zijn komen wonen op het net ontgonnen land. Samen vormen die verhalen de unieke geschiedenis van Almere. ROOTS is een verhaleninstallatie voor de lokale, nationale en internationale bezoeker op de Floriade. Tijdens ROOTS maakt bezoeker kennis met 193 Almeerders, met 193 verschillende achtergronden, oftewel met de wereld in het klein.

Van elke Almeerder die we spreken wordt een portret gemaakt in beeld, tekst en geluid. Zo ziet, voelt en hoort het publiek voor wie het makkelijk wortelschieten was en wie nog steeds niet zijn vaste plek gevonden heeft gevonden. Welke invloed hun roots hebben op de personen die ze zijn, de plek waar ze wonen, de personen die om hen heen wonen. En hoe je met al die verschillende achtergronden samen verder groeit. Naast de personen zijn er ook bloemen en planten te zien, die inheems voorkomen op de plekken waar ze hun roots hebben liggen.

ROOTS is een spel van beeld, tekst en geluid, waarin je als publiek een theatrale ervaring beleefd en wordt uitgedaagd om na te denken over wat je als mens nodig hebt om je ergens te kunnen wortelen en hoe je samen met anderen leeft.

Team: Linda Bosch, Tessa Haan, Mona Alikhah, Daniel Ament, Timo Lourens en Claartje Auf dem Brinke. Partner: Floriade.