Dinsdag 2 maart 2010
Om 09:00 gaan de deuren van Richard Fokker Tweewielers, de fietsenwinkel met werkplaats, voor het eerst open. Richard heeft al ruim 13 jaar ervaring opgedaan bij twee goede fietsersmakers in Almere, maar start nu voor zichzelf.

Donderdag 1 maart 2018
Richard haalt snel even een broodje aan de overkant van de straat. Als hij terug komt in de zaak, ziet hij dat er een fiets mist. Een matzwarte Mobion Meriter, met rode wielen en crème kleurige banden. Hij plaatst een bericht op Facebook, gericht aan alle Havenaren. “Mocht iemand deze fiets zien rijden dan horen wij dit graag.”

 

 

Vrijdag 2 maart 2018
Het is feest, Richard Fokker Tweewielers bestaat acht jaar. De telefoon gaat vaak af. Richard ontvangt felicitaties, maar ook tips van klanten over de verdwenen fiets.

Zaterdag 3 maart 2018
Richard staat bij iemand voor de deur. Hij belt aan en vraagt naar de fiets. Zij zegt niets te weten, maar hij gelooft dat niet. Achter haar verschijnt een kind van 7 jaar oud. Zijn woede ebt wat weg. “Of je geeft hem terug of ik bel de politie” zegt hij rustig. Een paar tellen later komt de verdwenen fiets tevoorschijn. Terwijl hij terug gaat naar de winkel bedenkt hij zich dat de vrouw hulp nodig heeft. Dat hij niet boos op haar is, maar haar zal proberen te helpen. Een vriend vraagt hem later: “Wat nou, als die fiets echt weg was geweest?” “Dan had ik pech. Maar ik ben niet iemand die denkt in wat als, maar in wat nu.” antwoord Richard.

Donderdag 15 maart 2018
Het team van Suburbia in de Buurt stapt Richard Fokker Tweewielers binnen. Ze hebben een fiets nodig voor hun reizende woonkamer, om verhalen van Almeerders te verzamelen. En die kamer wordt verplaatst in een kar, en voor die kar moet een fiets. Hij kijkt naar de matzwarte Mobion Meriter. “Ik heb nog wel een fiets voor jullie. En omdat ik hem toch al eens bijna kwijt was, hoef ik er niets voor terug. Het is een fiets met een verhaal.”