Omroep Flevoland portretteerde Mona Alikhah. In 2002 komt ze vanuit Amsterdam samen met haar man naar Almere. De woningen zijn relatief goedkoop en het lijkt een goede plek om een gezin te stichten. Maar Alikhah voelt zich niet thuis en wil eigenlijk meteen weer weg.

“Ik was eenzaam en lag het liefst in bed. Ik miste Amsterdam, maar ook mijn thuisland Iran. Ik was pas net geëmigreerd naar Nederland. Zelfs voor mijn boodschappen ging ik liever naar Amsterdam.”

Trots op de stad
Pas toen ze toch naar buiten ging en zich openstelde voor anderen voelde ze zich welkom. Nu is ze juist ontzettend trots op Almere en voelt ze zich er thuis. “Ik ben nu echt een ambassadeur voor Almere. Ik vertel overal hoe mooi het wonen is hier”,  zegt Alikhah.

Omroep Flevoland portretteerde vijf Almeerders en zond deze portretten in juni 2018 uit. Alle portretten staan ook bij ons op de site. Maar je kan ze ook terug kijken op de site van Omroep Flevoland.

En wist je dat Mona Alikhah de fantastische portretten heeft gefotografeerd die op het publiciteitsmateriaal van de voorstelling Almere mijn Thuis werden gebruikt.