Een nieuwkomer zou je haar kunnen noemen, maar toch niet helemaal. Sinds vorig jaar woont Nadia in Almere. Hoewel ze in Lelystad woonde, was ze toch goed bekend in Almere. Ze werkt namelijk in het ziekenhuis van Almere.

Hoe is ze hier terecht gekomen?

Acht jaar geleden vond ze een baan als assistent oogheelkunde in het ziekenhuis van Almere. Die baan heeft de keuzes in haar leven sterk bepaald. Ze woonde namelijk eerst in Lelystad, waar ze voor twaalf jaar een relatie had met een jongen. Elke dag ging ze trouw op haar scooter naar Almere Stad. Het was een mooie rit die dwars door de Oostvaardersplassen of over de dijk ging. Hoewel de natuur onderweg fantastisch was, duurde het toch elke dag vijftig minuten. Het was een van de redenen om uiteindelijk naar Almere te komen.

In Lelystad had ze voor 12 jaar een relatie met een jongen, waar ze uiteindelijk niet blij mee was. De donkere kant van die relatie was de druppel. Nadat de relatie uit was, verkocht ze het huis en vertrok ze naar een fijn flatje in Stedenwijk. Lekker op zichzelf met twee katten.

Ze is erg tevreden in Almere. Het is een grote stad waar alles is wat ze zoekt. De mensen zijn er open. Er wordt veel georganiseerd. Zo leerde Nadia bijvoorbeeld gitaar spelen. Af en toe bezoekt ze jamsessies. Daar heeft ze veel mensen leren kennen.

Ja, Nadia is echt blij in deze leuke nieuwe stad vol mogelijkheden. Ze voelt zich er helemaal thuis.

Dit verhaal is geschreven door Dick Stedehouder.