Het was niet toeval; het was liefde! Vijftien jaar geleden kwam Myriam naar Almere voor de liefde van haar leven. Daarvóór woonde ze in Amsterdam. Daar waar ze hem leerde kennen. Vanaf 2004 pendelde ze steeds heen en weer tussen Amsterdam en Almere. Toen ze uiteindelijk besloot om bij hem in te komen wonen, werd dat in Waterwijk. Ze was toen eenendertig. In haar leven was ze toen al meer dan zestien keer verhuisd, maar in Almere vond ze uiteindelijk rust.
In het begin voelde Almere heel gecreëerd. Pas later in haar leven besefte ze wat de stad eigenlijk voor haar heeft betekent en nog steeds betekent. Het belangrijke centerpunt in haar leven is hierbij haar eigen onderneming geworden. Die heeft haar een eigen plekje gegeven in Almere. Samen met haar onderneming begon ze zich eindelijk thuis te voelen.
De overgang naar dat moment van thuis voelen was er niet zomaar. Voor het zover was, maakte ze in haar wereld wel eerst verschillende fasen door. In het begin verloor ze haar baan. Ze werkte eerst als administratief medewerkster bij verschillende bedrijven in de zakelijke dienstverlening. Myriam begon zich steeds meer van de buitenmaatschappij af te sluiten. Mede hierdoor moest ze ook hard werken aan haar relatie. Het was een donkere tijd in Almere voor haar. Ze besefte dat ze aan zichzelf moest werken. In 2011 gaf ze daar gestalte aan door in groepstherapie te gaan. Daar herontdekte ze zichzelf. Ze wilde nu gaan doen wat ze altijd al gewild had: ondernemer worden. Dat werd het ding waar ze alles voor deed. Ze startte een coachingsbedrijf dat vrouwen helpt met hun persoonlijke ontwikkeling, zoals bijvoorbeeld vrouwen die in een bepaalde vaste baan zitten, maar zich toch verder willen herontdekken.
De vreugde die het helpen van andere mensen geeft, geeft haar heel veel nieuwe energie. Dit geeft een positieve impuls aan alles. Sinds 2015 woont ze in Filmwijk, waar ze heel tevreden is.
Wat zij fantastisch aan Almere vindt, is de weidsheid, de natuur (zoals de Oostvaardersplassen) en het feit dat het gemakkelijk te bereiken is. Natuurlijk de nieuwe bibliotheek. De winkels in Almere Stad zijn ook fijn, hoewel ze wel veel leegstand ziet. Bagels en Beans, Café 2 en Foodpress zijn plaatsen waar Myriam met plezier komt. Het verschil tussen de eigen woningen de lage sociale huurwoningen is wel heel duidelijk zichtbaar, maar je kunt er door de ruimte wel rustig wonen.
Wat ze jammer vindt, is dat Almeerders in het algemeen eigenlijk de deur niet uit komen en niet graag ergens aan mee doen. Het mooiste is dat zij door haar onderneming en eigen hervonden zelf-zijn een mooi stuk kleur geeft aan Almere. Hiermee heeft zij aan het motto van haar bedrijf zelf ook invulling gegeven.
” Durf te doen wat je durft te dromen.”
Dit is het verhaal van Myriam Wanders geschreven door Dick Stedehouder