“Mijn vrouw vond het helemaal niets. Ze zag het niet zitten om naar Almere te verhuizen.” zegt Ed Peereboom. Ook Peereboom heeft zijn verhaal verteld aan Suburbia.

Peereboom kwam in 1997 vanuit Amsterdam naar Almere. Een hele overgang. Hun zoon woonde al in Almere en vertelde over de ruime en relatief goedkope woningen. ”Ik heb het altijd prettig gevonden in deze stad. We zijn drie keer verhuisd binnen Almere en we hebben steeds genoten.”

Peereboom vindt het wel jammer dat er weinig te doen is voor ouderen in de stad. “Vooral in het stadsdeel waar ik woon, Almere Poort, is in de avond niets te doen. Ik zou zo graag een biertje drinken in een leuke kroeg”.

Peereboom wil nooit meer terug naar Amsterdam. Hij vindt het prima in Almere. ”Misschien vertrek ik nog wel een keer naar Benidorm”,  grapt Peereboom.

Omroep Flevoland portretteerde vijf Almeerders en zond deze portretten in juni 2018 uit. Alle portretten staan ook bij ons op de site. Maar je kan ze ook terug kijken op de site van Omroep Flevoland.